Maretariumin vaihtuvan näyttelyn tilassa on nyt esillä Minna Pyykön näyttely ”Vesien äärellä”. Näyttely sisältyy Maretariumin pääsylipun hintaan ja on esillä lokakuun loppuun saakka. Näyttely on myyntinäyttely.

Minna kertoo näyttelyn taustoistaan näin:
”Eräs ruotsalainen psykologi kertoi minulle radiohaastattelussa, että kun ihminen näkee vettä ja vihreää väriä, hänellä on turvallinen olo. Ainakin itsestäni voin sanoa, että tältä tuntuu. Olen viettänyt pitkiä aikoja vesien äärellä merta, järvimaisemia ja pieniä kalliolammikoita tarkkaillen.
Olen seisoskellut Utön saarella myrskypäivinä, kun meri vaahtoaa, yrittänyt tavoittaa kameraan eteläkärjen aaltojen vihreää väriä vastavalossa tai kullankeltaisia pärskeitä ilta-auringossa. Meri voi olla minkä värinen tahansa: sininen, harmaa, valkoinen, vihreä, mutta myös violetti, kullankeltainen tai musta. Olen maalannut meren pinnalla uiskentelevia haahkoja, alleja, pinnan läpi sujahtavia ilmankeveitä tiiroja.  
Mäntyharjun maisemissa olen ihaillut kuikkien ikiaikaisia hahmoja järvenselällä, vastarannan heijastusta, joka luo vaikutelman toisesta vedenalaisesta maailmasta. Olen seissyt laiturilla tähtiyössä, joka heijastui veteen niin kirkkaasti, että tuntui kuin olisin seissyt avaruuden tyhjyydessä.  
Pieniä kalliolammikoita, ojan varsia ja metsälampia tutkimalla voi toisinaan päästä kurkistamaan maailmaan, jossa on tungosta: rupikonnat ja sammakot polskivat kiihkeinä kevätkutuaikaan ja viilettävät kevyesti veden kannattamina kuin lentäen. 
Vaikka snorklailen mielellään rantavesissä, olen maalatessani lähinnä rannallakulkija, joka näkee pinnanalaisesta elämästä vain vilauksia, ja loppu jää mysteeriksi, salaisuudeksi, heijastukseksi, aavistukseksi.    
Maretariumin näyttelyssäni on maalauksia hienoista hetkistä, joita olen kokenut Suomessa vesien äärellä.

Tervetuloa! ”
Minna Pyykkö
minna.pyykko@yle.fi
p. 0407076688
www.minnapyykko.fi